Батькам учнів шкіл Чугуївської міської територіальної громади

Вже 27 березня у десяти школах громади стартують весняні канікули, які, за прогнозами метеорологів, супроводжуватимуться теплою і сонячною погодою. В цей період для дітей надзвичайно важливим є активний відпочинок на свіжому повітрі.

Проте на сьогоднішній день ситуація із захворюванням на коронавірусну хворобу в громаді залишається напруженою: лише в березні цього року рівень захворювання серед учнів, вихованців та працівників закладів освіти у 2,5 рази перевищив показник грудня.

Так, у зв’язку із захворюванням на COVID-19 протягом останнього тижня повністю перейшли на дистанційну роботу 3 заклади – Великобабчанський та Зарожненський ліцеї, гімназія №4, на тиждень раніше розпочали весняні канікули в ліцеї №6.

Тимчасове запровадження дистанційного навчання для учнів 5-11-х класів, обмеження роботи гуртків та секцій є вимушеними заходами і сприятимуть розірванню ланцюжка передачі захворювання. Однак вони будуть ефективними лише у разі їх комплексного застосування та уважного ставлення до власного здоров’я.

Переконливо просимо вас на період весняних канікул організувати дозвілля дітей таким чином, щоб зовнішні контакти – з друзями, однолітками, великим скупченням людей – були мінімальними. Відмова від відвідування культурних, спортивних, розважальних заходів, дотримання соціальної дистанції 1,5 метри, використання засобів індивідуального захисту, гігієна рук та своєчасна самоізоляція убезпечать вас та ваших дітей від захворювання. Лише спільними зусиллями ми зможемо зберегти здоров’я дітей.

Управління освіти Чугуївської міської ради