“Один день з життя Нової української школи”: чугуївські вчителі опановують революційні інтерактивні технології

18 жовтня 2017 року  Чугуївська ЗОШ № 1 запросила  директорів шкіл, їхніх заступників та прогресивних педагогів на семінар під назвою “Один день з життя Нової української школи”,  лейтмотивом якого стала презентація використання в загальноосвітньому навчальному закладі  інноваційного інтерактивного мультимедійного обладнання.

На сьогоднішній день  в  школах міста  завершені роботи з монтажу таких   комплексів, до складу  кожного з яких входить інтерактивний короткофокусний мультимедійний проектор з wi-fi-підключенням, 5-мегапіксельна документ-камера та екран, і вчителі більшості закладів вже почали ознайомлення з цією інновацією та використання її під час уроків. Приємно відзначити, що в Харківській області подібних комплексів у навчальних закладах  – одиниці, а у м. Чугуєві надсучасним  обладнанням  за кошти місцевого бюджету обладнана  кожна школа!

Семінар пройшов у  формі майстер-класу, під час якого вчителі ЗОШ № 1  продемонстрували, яким чином можливості інтерактивного мультимедійного комплексу дозволять модернізувати навчальний процес, застосувати нові підходи в навчанні, зробити уроки сучасними, цікавими. Педагоги показали, як можна використовувати різні режими проектора, користуватися стилусом для малювання, зображення графіків, виправлення помилок на фото учнівської роботи, за мить до цього отриманому з документ-камери. З використанням цікавих педагогічних методик були продемонстровані можливості внутрішньої клавіатури під час розгадування інформатичного кросворду, показана робота проектора без підключення до комп’ютера. Гості семінару з задоволенням відвідали віртуальні музеї у Європі, помандрували з Колумбом до Америки віртуальними картами, переглянули досліди з фізики у віртуальній  лабораторії.

Можливості інтерактивного проектора є  набагато ширшими, ніж у вже звичної нам мультимедійної дошки, і педагоги Чугуївської ЗОШ № 1 успішно це довели під час своїх майстер-класів. Так, учасники семінару через свої смартфони та шкільне wi-fi підключення долучилися до тестування, результати якого одразу опрацьовувалися та висвітлювалися на екрані. А використання  вчителями спеціалізованих програм, як тих, що були в комплекті з обладнанням, так і віднайдених на просторах Інтернету, дозволило на очах в гостей школи створити цікавий інтерактивний навчальний матеріал, адаптований під конкретну тему уроку з будь-якого предмету.

Підсумки семінару підбила начальник відділу освіти М.В. Проценко. Вона наголосила, що використаня подібних інновацій –  не далеке майбуття, а вже сьогодення сучасної школи, і закликала керівників шкіл, вчителів-предметників долучатися до вивчення  можливостей інтерактивних мультимедійних комплексів, які зараз вже є в кожній школі, та щоденно використовувати їх на уроках.

Більше фото та відео з майстер-класу

IMG_20171018_154600