Майстер–класи для освітян міста від майстрів психології

11 жовтня 2017 року за підтримки Благодійного Фонду «Центр здоров’я та розвитку дитини» у НВК №6 для освітян м. Чугуєва відбулася низка  майстер–класів, що  стосувалися актуальних тем  сьогодення  навчання і виховання.

Завідувач кафедри соціальної  роботи та соціальної педагогіки ХГПА, доктор  педагогічних наук, професор  Рассказова О. І. разом з волонтерами академії провели майстер-клас «Соціальні історії», під час якого обговорювалася технологія застосування карток  – життєвих історій у роботі з дітьми, що мають проблеми з  соціальними відносинами, самообслуговуванням, мовленням. Учасникам майстер–класу було запропоновано створити приклад картки – життєвої історії для вирішення конкретної проблеми  умовної дитини. В ході динамічної дискусії були відпрацьовані стратегії педагогів, практичних психологів, вихователів під час вирішення поведінкових проблем дітей різних вікових груп.

Наступний майстер–клас  висвітлював тему «СДВГ. Як працювати з гиперактивною дитиною», і  провела його О.М. Потамашнєва, голова Харківського осередку Всеукраїнської асоціації корекційних педагогів. Під час майстер-класу розглядалися негативні фактори, які можуть вплинути на розвиток патології,  та основи комплексної допомоги дитині з гіперактивністю й членам родини, де виховується така дитина.

У свою чергу, освітяни подякували тренерам за майстер–класи й можливість отримати цінний вантаж знань, навичок, практичного досвіду.

IMG_20171011_134623!