ДНЗ № 12: робоча зустріч за участю представників ЮНІСЕФ та ВФ “Крок за кроком”

16 листопада Чугуївський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №12 комбінованого типу з робочим візитом відвідали почесні гості, серед яких міжнародний консультант ЮНІСЕФ Ойвінд Вістром, програмний директор Всеукраїнського фонду “Крок за кроком” Ю.М.Найда та завідувач кафедри виховання і розвитку особистості Харківської академії неперервної освіти Г.О.Сіліна.

Організатором зустрічі виступив Всеукраїнський фонд «Крок за кроком»,  у межах проекту «Посилення соціальної згуртованості та інтеграції тимчасово переміщених осіб у Східній Україні», що у поточному році реалізується в 5 областях, серед яких і Харківська,  і який  є наступним етапом проекту «Вчимося жити разом», до якого залучені 4 ДНЗ м.Чугуєва.

Фонд «Крок за кроком» наступного року  проводитиме роботу зі створення безпечного інклюзивного середовища у дитячих колективах, де застосовується методика «Лялька як персона», яка успішно реалізується на практиці Чугуївським ДНЗ №12, тому робоча група мала за мету ознайомитися з досвідом  запровадження методики  на практиці.

У дошкільному навчальному закладі делегацію зустріли  заступник начальника відділу освіти М.В.  Реброва, завідувач Чугуївської міської психолого-медико-педагогічної консультації  М.О. Оринко та завідувач дитсадка І.П. Климчук.

Завідувач ДНЗ № 12 запросила учасників робочої групи на екскурсію навчальним закладом, познайомила їх з напрямками роботи дитсадка,  поділилася досвідом роботи  у різноманітних проектах. Також гості відвідали заняття з дітьми за методикою “Лялька як персона”, під час якого ознайомилися з практичною стороною впровадження цієї методики у дитсадку, і завітали до  Центру раннього втручання, де побачили роботу дефектолога та фізичного реабілітолога з дитиною, яка має вади опорно-рухового апарату.

Під час невимушеного спілкування за чашкою чаю Ойвінд Вістром відмітив, що дошкільні навчальні заклади міста ефективно працюють у багатьох проектах, серед яких і проект «Вчимося жити разом», висловив сподівання щодо подальшої плідної співпраці з ЮНІСЕФ, а також подякував колективу ДНЗ № 12, який, за словами іноземного гостя, здивував його цікавим практичним досвідом, успішним  запровадженням  педагогічних інновацій у роботу з дітьми та має гарну матеріально-технічну базу.

DSCN3833

DSCN3825