Чугуїв – місто здорових людей

Минулої середи, 16 листопада, у загальноосвітній школі № 8 відбувся круглий стіл «Чугуїв – місто, вільне від куріння». Його учасниками стали фахівці муніципалітету і соціальних служб міста, педагоги, медики та правоохоронці, представники спортивних організацій і клубів, громадськості. Модератором круглого столу виступила заступник міського голови Тетяна Вінник.

Першим питанням, яке обговорили присутні, стало питання про те, яким чином в нашому місті виконується Закон України «Про заборону куріння в громадських місцях». Учасники круглого столу одностайно зауважили, що на сьогоднішній день в Чугуєві мало спеціальних знаків, як дозволяють куріння в певних для цього місцях, так і забороняють куріння в громадських місцях міста. Тому одним з пунктів резолюції, складеної за результатами засідання круглого столу, стане пункт про виготовлення подібних спеціальних знаків.

Стурбувала і схвилювала всіх учасників круглого столу інформація, озвучена представниками сфери охорони здоров’я. Останнім часом спостерігається небезпечна тенденція до того, що з року в рік збільшується кількість курців серед  вагітних жінок і молодих мам, які не лише завдають шкоди власному здоров’ю, але і не думають про благополуччя свого малюка.

Величезна робота, яка пропагує здоровий спосіб життя, проводиться в загальноосвітніх установах нашого міста. У дитячих садах, школах і професійних ліцеях проводиться цілий комплекс різних заходів щодо боротьби  з тютюнопалінням. Це різні акції, бесіди, рейди, уроки та лінійки. І ця робота проводиться як з дітьми, так і з їхніми батьками, бо найчастіше діти копіюють звички рідних людей, з якими живуть. Розглядаючи це питання, учасники зустрічі ухвалили рішення про те, що треба шукати нові, більш сучасні та дієві форми роботи з підростаючим поколінням.

Джерело