День пам’яті та примирення

08 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни, яка стала найкривавішою і найжорстокішою в історії людства, трагедією та гуманітарною катастрофою, яка коштувала життя понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, яка завдала непоправних втрат нашій цивілізації та культурі.
У цей день ми дуже часто повторюємо слова «ніколи знову». Свого часу це повторювала вся Європа, але зараз у самому її центрі відбувається геноцид українського народу. Це знищення відбувається лише через те, що ми українці, тому нам потрібно берегти не лише пам’ять тих буремних років Другої світової війни, але і пам’ятати кожного убитого українця від рук російських окупантів під час теперішнього вторгнення армії росії.
Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення стало своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку, з іншого – кривавий слід від кулі, який залишився в серцях кожного українця, хто відстоював своє право жити на рідній землі.
“Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.