Ліна Костенко – перлина української літератури

Сьогодні, 19 березня, одній із найвідоміших українок сучасності виповнюється 93 роки. Ліна Костенко – перлина української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».
А наскільки правдивими звучать її слова про сутність росії:
Це ж треба мати сатанинський намір,
чаїть в собі невиліковний сказ,
щоб тяжко так знущатися над нами,
та ще й у всьому звинувачувати нас!
Вона вміє зачепити, змусити думати, мріяти та діяти. Після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України надзвичайно підтримує наш народ. Її творчість дає наснагу продовжувати боротьбу.
Ми воїни. Не ледарі. Не лежні
І наше діло праведне й святе.
Бо хто за що, а ми за незалежність.
Отож нам так і важко через те.
Ще в 2015 році, під час перших спроб росії розірвати нашу країну на шмаття, Ліна Василівна передавала в зону АТО гуманітарну допомогу й збірки поезій зі словами підтримки. На титулі однієї з книг поетеса написала від руки нині легендарні строфи про «маленького сірого чоловічка», який накоїв чорної біди. І пророче попередила світ: «Куди ж ви дивитесь, народи?! Сьогодні ми, а завтра — ви».
Уже багато років вона залишається справжнім борцем, а зброя її – твори, бо “історії ж бо пишуть на столі, Ми ж пишем кров’ю на своїй землі”.
Сподіваємось, що рідна серцю кожного українця поетеса напише ще не один пронизливий вірш про нашу з вами нескорену, непереможну Україну.