СОБОЮ ЗАХИСТИЛИ УКРАЇНУ

29 серпня, Україна відзначає День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Для колективу Клугино-Башкирівської ЗОШ цей день особливий. 50% учнів школи – діти військових, які виконували й продовжують виконувати свій обов’язок захищати Батьківщину на її східному кордоні.

Ми дуже добре розуміємо, як це страшно, коли рвуться снаряди, ллється кров, гинуть близькі, яка хитка рівновага між миром та війною, як важливо пам’ятати і цінувати те, що для нас роблять наші захисники.

На жаль, серед учнів нашої школи є діти, котрі втратили батьків через військові дії на Сході України. Трагічно пішли з життя справжні герої, мужні чоловіки, наші любі батьки:

14 лютого 2015 – підполковник Артур Костюченко;

5 квітня 2015 – підполковник Олег Ковбаса;

28 серпня 2014 – майор Ігор Романцов;

14 вересня 2014 – майор Вадим Демиденко.

Один з батьків, Вадим Демиденко, є випускником нашої школи 1987 року. Так само, як і старший солдат Герман Бродніков (7 листопада 2019) – випускник школи 2011 року.

Пам’ятаємо і шануємо кожного з них. Не можемо змиритися з думкою: скільки наших воїнів-захисників, мирного населення України загинуло за роки цієї війни. Охоплює жах від невідомості: скільки ще?

Світла пам’ять загиблим!   Вічна Слава Героям!