Інклюзивна освіта: рівні умови для всіх

22 січня засідання тимчасового творчого колективу вчителів початкових класів «Інклюзивна освіта: рівні умови для всіх» відбулося  в Чугуївському інклюзивно-ресурсному центрі (ІРЦ). Вчителі та асистенти педагогів, об’єднані спільними цілями та прагненнями,  ознайомилися з можливостями  Чугуївського ІРЦ та Центру  комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю “ШАНС”. Вони побачили  сучасне реабілітаційне та корекційне обладнання,  яке є доступним в  плані пристосування до різних потреб дітей з особливостями психофізичного розвитку.

Під час засідання фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» обговорили важливі аспекти співпраці вчителя та його асистента в інклюзивному класі (Оринко Марина, директор Чугуївського ІРЦ), особливості навчання й оцінювання дітей з ментальними порушеннями (Трубіцина Юлія, практичний психолог ІРЦ), корекційні засоби навчання для дітей з тяжкими порушеннями мовлення (Дідок Тетяна, вчитель – логопед ІРЦ) та структуру уроку з урахуванням потреб дітей з особливими освітніми потребами (Терехова Людмила, вчитель початкових класів НВК № 6).

Цікаві ідеї щодо ефективної моделі інклюзивного уроку висловлювали учасники засідання. Відбувся справжній діалог однодумців і партнерів в інклюзивному просторі. І це можна вважати найбільшим досягненням заходу.

Більше фото