26 квітня – роковини трагічних подій на ЧАЕС

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася техногенна катастрофа, внаслідок якої зазнав руйнування реактор 4 енергоблоку. В повітря потрапили радіоактивні речовини, що з вітром розсіялися над Україною і багатьма країнами Європи.

Катастрофа забрала життя численних її ліквідаторів, які, особливо в перші дні, не знали про загрозу, яку несе радіація. Ціною власного життя і здоров’я вони ліквідували пожежу на станції й далі проводили роботи на аварійному блоці та навколо нього. 30-кілометрова територія навколо ЧАЕС стала зоною відчуження – населення евакуювали. Наслідки Чорнобильської аварії ще довго нагадуватимуть про те, як людство може стати жертвою неконтрольованого використання власних технічних розробок.

З метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, привернення уваги громади  до проблем подолання наслідків катастрофи в міському Сквері Захисників відбувся мітинг пам’яті, участь у якому взяли й працівники освіти.  Разом з іншими учасниками мітингу вони вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя стели Героям-чорнобильцям.

IMG_20180426_100749