Налагодження співпраці з громадами Харківської області для розвитку системи раннього втручання

25 квітня 2018 року освітяни м. Чугуєва стали учасниками інформаційного семінару «Розвиток мережі послуги раннього втручання – запорука успішного розвитку дитини та покращення якості життя сім’ї», який проходив у м. Лозова. Семінар, у свою чергу, організований  в рамках міні-проекту, спрямованого на розвиток в Харківській області ефективної мережі  закладів, що надають послуги раннього втручання дітям з порушеннями розвитку, групи ризику і з інвалідністю за місцем проживання.

Під час навчального заходу обговорювалися деякі аспекти, присвячені  стратегіям розвитку послуг раннього втручання в регіонах, необхідності співпраці державних і недержавних  організацій, що займаються  корекційною роботою з дітьми  раннього віку з особливостями психофізичного розвитку,  для досягнення загального позитивного результату.

В практичній частині учасники семінару здійснили екскурсію відділенням денного догляду  дітей з інвалідністю, що є структурним підрозділом територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лозівської міської ради. Завідувач Ашиткова О. М. запросила гостей до відділення раннього втручання, яке облаштоване новенькими зручними меблями для дітей раннього віку, спеціалізованим обладнанням та матеріалами  за кошти ЮНІСЕФ та GIZ.

IMG-3a6f690581a8bca63158fa2817a5bae0-V