Супервізія працівників психологічної служби

11 грудня 2017 року на базі Чугуївського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня  школа І-ІІІ ступенів» №8  відбулося засідання супервізійної групи практичних психологів та соціальних педагогів навчальних закладів міста з метою надання методичної допомоги фахівцям у практичній роботі з усіма учасниками навчально–виховного процесу – дітьми, батьками, педагогами, підвищення кваліфікації і обміну досвідом.

Під час  роботи спеціалістами були використані наступні методи: інформування, брейнстормінг, консультування, казкотерапія і групове обговорення. У тісному колі психологи ознайомилися з проблемами колег, які найбільше турбують їх, і виділили найбільш актуальні, з якими й працювали протягом супервізійної зустрічі.

Завершилася супервізія складанням казки й відпрацюванням її епізодів за ролями, що подарувало всім присутнім гарний настрій і позитивні емоції. На завершення всі спеціалісти  погодилися, що супервізія – це зовсім не екзамен, а дуже корисна форма роботи, що не лише вказує на зони професійного розвитку психологів, а й підтримує, надихає на подальшу роботу.

4