Турзліт-2017 завершився, підсумки підбиті

14 – 15 вересня у сосновому масиві біля Клугино-Башкирівки  відбувся туристський зліт навчальних закладів м.Чугуєва, що традиційно проводиться до Всесвітнього Дня Туризму. У дводенних змаганнях зльоту взяли участь 9 комплексних команд шкіл  міста, до складу яких входили учні, їх батьки та педагоги. Ця форма змагань уже була випробувана  минулого року й довела свою ефективність та сподобалась учасникам, тому цього року було вирішено продовжити проведення осіннього туристського зльоту в цьому форматі. На відкритті зльоту були присутні почесні гості: депутати міської ради, представники відділу освіти, керівники навчальних закладів.

Прекрасна, по-справжньому тепла осіння погода, сприяла проведенню змагань та отриманню в повній мірі позитивних емоцій від командного духу, спілкування з друзями та колегами.

В перший день учасники змагались на дистанції спортивного орієнтування у виді «Естафета» (переможцями стали: І м. – ЗОШ №2, ІІ м. – ЗОШ №1, ІІІ м. – НВК №6) та на трасах велотуризму «Велотріал» (переможцями стали: І м. – Кл.Башкирівська ЗОШ, ІІ м. – ЗОШ №2, ІІІ м. – НВК №5). Також були розпочаті змагання з туристських навичок,  куди входили встановлення намету та в’язання туристських вузлів.

Другого дня, на дистанції «Крос-похід», пристрасті розпалилися ще більше, адже тут у кожній команді стартувало шість учасників – вчителі, батьки та учні. Кожен навчальний заклад до складу своїх команд постарався залучити кращих туристів, і кожна команда мала шанс стати якщо не переможцем, то хоча б призером.  Дистанція «Крос-походу» була розрахована на дві години руху пересіченою місцевістю, і за цей час командам необхідно було, орієнтуючись за картою, знайти 9 контрольних пунктів, 5 технічних етапів («Навісна переправа», «Паралельні мотузки», «Колода», «Жердини», «Траверс») та пройти етапи спецзавдань – «Медицина» і «Топографія».  І знову переможцем тут стала команда ЗОШ №2;  друге місце виборола команда Кл.Башкирівської ЗОШ, а третє місце дісталося ЗОШ №1. 

Захоплююча  спортивна битва розгорнулася в змаганнях з туристських навичок, де перемогу виборола команда ЗОШ №4, ІІ-е місце – у Кл.Башкирівської ЗОШ, ІІІ-є місце посіла команда ЗОШ №2.

Отже, у підсумку, переможцем туристського зльоту серед навчальних закладів м.Чугуєва у 2017 році стала команда ЗОШ №2, другі – команда Кл.Башкирівської ЗОШ, третє місце у ЗОШ №1.

Вітаємо переможців та призерів з успіхом, а всіх  юних та дорослих жителів міста закликаємо частіше мандрувати стежками прекрасної природи рідного краю та  берегти її, а також тренувати свої туристичні навички, адже це сприяє здоровому способу життя, дає можливість спілкуватись у неформальній обстановці, знаходити нових друзів, вчить працювати у команді на спільний результат!

Більше фото тут

 Ще фото