Доступна освіта для особливих дітей – не далеке майбуття, а сьогодення

Діло майстра боїться, а точніше – майстрів. Ця приказка точно відображає злагоджену роботу Відділу освіти Чугуївської міської ради, ГО «Батьківська турбота» та ГО «Діти з любов’ю до життя – шанс» над реалізацією проекту «Простір, який міняє життя дитини з особливими потребами».

Менш ніж за 3 тижні у НВК № 6 м. Чугуїв на місці порожньої кімнати з голими стінами з’явився повноцінний клас для дітей з особливими потребами, де діти зможуть вчитися, відпочивати, грати, відвідувати заняття з корекції психофізичного розвитку тощо.

У класі проводитимуться індивідуальні і групові заняття. При цьому більше 50% часу дитина з особливими потребами проводитиме у звичайному класі зі своїми однолітками. Створення класу і його матеріальне оснащення – це лише перший етап проекту, наступні кроки – це навчання педагогів, спеціалістів, батьків і дітей користуванню класом, інформаційна кампанія про нову послугу у м. Чугуїв та безпосереднє надання цієї послуги дітям і їхнім сім’ям.

Проект здійснено за кошти ЄС в рамках проекту ХІСД «Посилення ролі місцевих громад у прийнятті рішень щодо надання соціальних послуг» та Відділу освіти Чугуївської міської ради.

Джерело