У Чугуєві завершився тренінг за проектом “Вчимося жити разом” для вихователів ДНЗ

20,21 та 24 жовтня на базі Чугуївського  дошкільного навчального закладу (ясел-садка) № 3 для 25 вихователів дошкільних навчальних закладів з Чугуївського, Печенізького, Куп’янського, Дворічанського, Шевченківського районів, а також міст Куп’янська та Чугуєва завершився тренінг у рамках проекту “Вчимося жити разом”.

Одним з тренерів  стала  господарка навчального закладу, що приймав гостей, завідувач Чугуївського  ДНЗ № 3 І.А. Максименко, яка пройшла навчання для тренерів за методикою проекту “Вчимося жити разом” у м. Києві.

Першого дня вихователі ознайомилися з теоретичними засадами проекту, його цілями та завданнями, познайомилися між собою за допомогою спеціально розроблених психологічних вправ і прийомів. Також вони поділилися на групи, кожна з яких отримала завдання – підготувати  заняття з дітьми за розробкою авторів проекту “Вчимося жити разом”, чітко дотримуючись конспекту.

Два наступні дні були присвячені демонстрації підготованих занять перед колегами, які виступили у ролі вихованців дитячого садочка. Заняття розроблені із застосуванням мультимедійних засобів, ігор, руханок  і мають на меті навчити малюків толерантності, доброті, дружбі, вмінню співчувати, ділитися. Ці заняття мають, зокрема, допомагати дітям з числа тимчасово переміщених осіб з Луганської та Донецької областей пристосовуватися до нових умов, а дітлахам у колективі дитсадка – дружелюбно та на позитиві приймати їх у колектив.

Після триденного курсу всі учасники тренінгу отримали сертифікати про його проходження. Наступний етап реалізації проекту “Вчимося жити разом” – проведення вихователями занять,  протестованих на тренінгу, з дітьми у своїх дошкільних навчальних закладах та опрацювання отриманих від них результатів.

Більше фото тренінгу – у фотогалереї відділу освіти