Команда  м. Чугуєва – учасник проекту ЮНІСЕФ з раннього втручання

В рамках проекту ЮНІСЕФ щодо реалізації послуги раннього втручання в Україні, команда спеціалістів м. Чугуєва з 17 по 21 жовтня 2016 року навчалася у п’ятиденній  Школі,  яка проходила у с. Коропове на базі комплексу Carnaval.

Навчальна програма була  дуже динамічною,  інформаційно – насиченою, складалася з теоретичного (лекції в загальній аудиторії) та практичного (заняття, тренінги в малих групах) блоків. Метою навчальної програми є підготовка команд Раннього Втручання з Харківської, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької областей, які будуть потім практикувати послугу раннього втручання у своїх містах і організаціях.

Кожен день навчання вимагав від членів команди максимальної зосередженості, активної участі та повної віддачі. Хочеться відмітити майстерність та високий професійний рівень тренерів, які проводили навчання. Лекції,тренінги, практичні заняття були змістовними, цікавими та надавали можливість кожному учаснику  отримати необхідний корисний досвід надання послуги раннього втручання. Протягом п’ятиденного навчання команди з Харківської та Дніпропетровської областей практикувалися в проведенні спостереження за дитиною у ранньому втручанні, отримували сенсорний та комунікативний досвід, опрацювали досить значну частину теоретичного матеріалу, який стане надійним фундаментом для набуття професійної майстерності як спеціалістів раннього втручання.

В останній день навчання кожна команда отримала домашнє завдання від тренерів з побажанням наснаги, командної єдності та професійних звершень. Команда м. Чугуєва повернулася з новими враженнями, позитивними емоціями, яскравими відкриттями і готова отримані знання реалізовувати на практиці.

2