Тренінг педагогів ДНЗ у рамках Проекту «Вчимося жити разом» у м. Чугуєві

20, 21 та 24 жовтня 2016 року у рамках Проекту «Вчимося жити разом» у місті Чугуєві проходить  тренінг для педагогів дошкільних навчальних закладів 5 районів Харківщини.

Проект здійснюється за ініціативи Європейського Союзу «Діти Миру», за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та партнерстві Міністерства освіти і науки України. Захід передбачає сприяння розвитку життєвих навичок та надання психологічної і соціальної підтримки дітям і підліткам, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні.

Метою тренінгу є ознайомлення учасників із завданнями, планом, очікуваними результатами впровадження у дошкільних навчальних закладах міжнародного проекту «Вчимося жити разом», вимогами до процесу і результатів тренінгової підготовки на місцях,  навчання вихователів дошкільних навчальних закладів за парціальною програмою з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей від 4 до 6-7 років «Вчимося жити разом».

Участь у заході взяли вихователі, практичні психологи, методисти та завідувачі дитсадків Чугуївського, Балаклійського, Дворічанського районів та м. Чугуєва. А одним з тренерів стала завідувач Чугуївського дошкільного навчального закладу № 3 І.А. Максименко, яка пройшла відповідний тренінг для регіональних тренерів у Києві,  за результатом якого отримала відповідний сертифікат та змогу навчати колег на місцях.

Перше заняття, яке відбулося сьогодні, відвідали начальник відділу освіти Чугуївської міської ради М.В. Проценко та методист міського методичного кабінету О.В. Єрмолова.  Вони привітали учасників з різних куточків Харківщини у нашому місті й їм побажали плідної, результативної праці.

Першого дня тренери  ознайомили колег з особливостями організації освітньої роботи з даного напрямку за тематичними блоками та презентували програмно-методичний комплект «Вчимося жити разом» з розвитку соціальних навичок ефективної взаємодії дітей від 4 до 6-7 років.

У залі панувала атмосфера дружелюбності, творчості,  цілковитого порозуміння та взаємоповаги завдяки вмілому розподіленню теоретичного матеріалу і жвавих руханок, розмаїттю цікавих практичних занять.

 У ході триденного тренінгу будуть проведені різноманітні інтерактивні вправи, робота в групах, практикуми з проведення організованої навчально- пізнавальної діяльності в дитячому садку за опорним планом до парціальної програми «Вчимося жити разом», проходитимуть  обміни думками. Всі учасники тренінгу отримають відповідні сертифікати про навчання за проектом «Вчимося жити разом та впроваджуватимуть методику проекту під час роботи з вихованцями у своїх дошкільних навчальних закладах.

Більше фото тренінгу можна переглянути у фотогалереї відділу освіти

DSCN1784