21 лютого – Міжнародний день рідної мови

Мова -це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її. Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того ,чим може пишатися наш народ.
Наш народ не одне століття боровся за те, щоб українська мова стала державною. І сьогодні знову ми відвойовуємо у московського агресора не лише свої території, але й право говорити своєю рідною мовою! Бо найперше, що ворог нищить, – це мову. Якщо до початку повномасштабного військового вторгнення рф на нашу землю дехто вважав, що питання мови не на часі, то з приходом окупанта у наш дім кожне серце з перших ракетних ударів перетворилося на щиро українське.
Мова – це наша зброя! Шануймо материнську мову, говорімо українською, будьмо непереможними у боротьбі за свою незалежність, за Україну! ПЕРЕМАГАЄ МОВА – ПЕРЕМОЖЕ Й УКРАЇНА! Ми могутні й міцні в своїй мові !