Акція “16 днів проти насильства” триває

Фізичне та сексуальне насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки від кваліфікованих фахівців.

Втім, насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили та чинитися ворогом, воно не обирає вік та стать, і може будь-де спіткати кожного із нас. Часто людям, які зазнали насильницькі дії над собою, важко наважитися на те, щоб звернутися за допомогою через страх відчути осуд. Проте, отримати вчасно допомогу є надзвичайно важливо!

Сьогодні в рамках Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” відбулася друга зустріч старшокласників та вчителів нашої громади з представниками Міжнародного комітету порятунку.

7 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Цього ж дня розпочинається міжнародна акція «16 днів проти насильства», яка проводиться щороку в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно. Основною її метою є привернення уваги суспільства до проблем подолання домашнього насильства, насильства за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми та протидії торгівлі людьми.

Спікери сьогоднішньої зустрічі наголосили, що захист прав осіб, які постраждали від домашнього насильства, надання їм гарантованої допомоги, притягнення кривдників до відповідальності – обов’язок держави. Байдужість до посягання на іншу людину, особливо вчинене в родинному колі, має назавжди викорінитися з нашого суспільства. Толерування цього ганебного явища – неприпустиме.

Наші воїни виборюють на полі бою право на існування нашої країни, захищаючи нашу землю від окупантів. Перед нами стоїть обов’язок розбудувати незалежну Україну, вільну від будь-яких проявів насильства.

Якщо Ви постраждали від домашнього насильства або стали свідком такого ганебного явища, повідомляйте про це.