Пам”ятаємо. Єднаємось. Переможемо!

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Цьогоріч ми вдруге згадуємо події минулого під час повномасштабного вторгнення росії. У 2006 році Верховною Радаю України офіційно Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом українського народу.  В той же час 16 країн світу визнали цей період винищенням української нації. І знову проти українців росіяни застосовують геноцидні практики. Адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам всім, що дуже важлива жива пам’ять всіх жертв.

Напередодні учні закладів освіти нашої громади долучилися до вшанування пам”яті безвинно загиблих під час Голодоморів, взявши участь у виховних заходах, а сьогодні – в акції “Запали свічку”. Вихованці БДЮТ організували виставку малюнків до цього дня, а учні Великбабчанського ліцею пекли хліб, щоб по-справжньому відчути його цінність та важливість.

Пам”ятаємо. Єднаємось. Переможемо!