Відновлюємо рух юних пожежних-рятувальників в закладах освіти

Відповідний меморандум про співпрацю був підписаний Управлінням освіти Чугуївської міської ради та Чугуївським РУ ГУ ДСНС у Харківській області 27 лютого 2023 року.
Нагадаємо, що перші шкільні дружини почали свою роботу ще у 2006 році. З того часу Чугуїв незмінний лідер обласного етапу змагань юних рятувальників-пожежних. Протягом навчального року діти опановували перші сходинки рятувальної справи, брали участь у різноманітних тематичних заходах та обласному фестивалі, проводили інформаційні зустрічі з однолітками тощо.
Найближчим часом ця робота буде відновлена під загальним гаслом «Зробимо життя безпечним!» Спільно з фахівцями ДСНС юні рятувальники навчатимуться самі та навчатимуть друзів правильним діям в умовах виникнення різноманітних надзвичайних ситуацій: як діяти при пожежі та сигналах тривоги, як розпізнати міну та не травмуватися, які бувають надзвичайні ситуації та як вберегти життя, надати першу допомогу собі та постраждалому.
Запрошуємо учнів долучитися до руху «Юні рятувальники Харківщини» за посиланням https://forms.gle/QohVCHvc8kj7vdR99. Вже найближчим часом у школах на дітей чекатимуть цікаві та змістовні зустрічі з фахівцями ДСНС, квести, подорожі, практичні заняття та змагання.