Захворювання вихованців у ДНЗ №8: ситуація під контролем

Серед вихованців Чугуївського ДНЗ №8 виявлено декілька випадків захворювання зі схожими симптомами, попередній діагноз – «гастроентероколіт». Остаточний діагноз, а також причини захворювання будуть встановлені після отримання результатів мікробіологічних аналізів.
На сьогоднішній день в закладі проводиться розслідування випадків невстановленої інфекції. 23 грудня фахівці Чугуївської філії Державної установи “Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” провели ряд лабораторних досліджень, обстежили персонал закладу та контактних дітей, перевірили стан харчоблоку та якість продуктів харчування, провели дезінфекцію приміщень.
Працівниками дитячого садка у повному обсязі забезпечено дотримання протиепідемічних вимог, призупинено проведення святкових заходів, проводиться посилена дезінфекція в усіх приміщеннях.
З метою зупинення циркуляції невстановленої інфекції звертаємося до батьків вихованців із проханням уважно стежити за станом здоров’я дітей, утриматися від відвідування дитячого садка у разі виявлення у дитини та її найближчого оточення ознак інфекційного захворювання, у разі появи симптомів невідкладно звертатися за медичною допомогою до сімейного лікаря.
Фото з відкритих джерел