Найрезонансніша тема в Чугуєві: пожежа в ліцеї № 2 і як далі буде організований навчальний процес

Вогонь практично повністю знищив спортивний зал і частково завдав руйнувань в кабінетах на другому поверсі. Водою пошкоджено багато інших приміщень, навіть на першому поверсі.
На об’єкті з самого ранку працюють експерти і поліція. Міський голова Галина Мінаєва, яка також почала робочий день в ліцеї (до слова, вона до пізньої ночі перебувала тут і під час пожежі), з профільними фахівцями зараз не тільки оцінюють розміри збитків, а й планують стратегію відновлення постраждалої частини навчального закладу.
ГАЛИНА МІНАЄВА ТАК ПРОКОМЕНТУВАЛА СИТУАЦІЮ:

– Вчора сталася велика біда в нашій громаді. В результаті пожежі серйозно постраждала будівля ліцею. За останні кілька років було вкладено багато коштів в ремонт навчальних кабінетів, спортивного залу, поповнення матеріально-технічної бази одного з кращих закладів освіти міста. Боляче і прикро, що в одну мить багато було знищено в результаті пожежі. Дуже важливо, що в цей важкий час відразу ж на біду відгукнулися аграрії нашої громади, меценати, які висловили готовність надати істотну фінансову допомогу на відновні роботи. Сьогодні ж проведемо засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У міському бюджеті є кошти в резервному фонді – і рішенням комісії виділимо фінансування на проведення ремонтних робіт.

Що стосується навчального процесу, то в початковій школі, будівля якої не постраждала, освітній процес буде проходити в звичайному режимі, а рішення по середній та старшій сьогодні буде прийнято. Для цього проведемо нараду за участю директорів всіх шкіл, обговоримо питання можливого тимчасового розміщення певної кількості класів по іншим закладам. Також розглянемо варіант переходу на дистанційне навчання. При цьому, безумовно, будемо враховувати думку батьків.

У ситуації, що трапилася, закликаю відкинути домисли і емоції та дочекатися висновків експертної комісії. Загальну біду громади легше подолати в злагоді і взаєморозумінні.

Джерело: Чугуївська міська рада