Телеміст з музеєм «Літературне Придніпров’я»

Минулого тижня відбулася незвичайна подія – телеміст з музеєм «Літературне Придніпров’я» (відділ Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д.Яворницького), присвячений 150-річчю Лесі Українки.
Так, до музею, хоч і віртуально, завітали учні 4-Б класу (класний керівник Ірина Шульгіна) Чугуївського ліцею №6.
Головне, що для дітей це цілком безпечна мандрівка в умовах епідемії та можливість дізнатися більше не лише про Лесю Українку, а й про місто Дніпро.
Творчо поспілкувалися про родину Косачів і Придніпров’я. Діти натхненно продекламували поезію «Веснянка» Лесі Українки. Трохи пофантазували на тему, а який подарунок потішив би Ларису Косач (пропозицій пролунало багато, наприклад, солом’яний капелюх, щоб було не так спекотно в Єгипті чи Криму). Та ще і змогли роздивитися чудову виставку вишивки дніпровської майстрині Світлани Макаренко та її юних учениць.
Як же чудово, коли у сучасному світі є можливість потрапити в інші міста, музеї та поспілкуватися з цікавими людьми на літературні теми, не виходячи з класу.
Дякуємо співробітникам музею «Літературне Придніпров’я» за співпрацю! І сподіваємось, що такі цікаві онлайн-зустрічі стануть традицією.