КВЕСТ «У ПОШУКАХ ДОБРА»

17 лютого у всьому світі відзначають День спонтанного прояву доброти. Вперше його запровадили в американському місті Денвері у 1995-му році.
Учні 7-А класу (класний керівник Кулинич А.Л.) провели квест до Дня спонтанного прояву доброти «У пошуках добра» для учнів 1-4-х класів групи подовженого дня.
Ідея проведення квесту виникла під час виховної години. Розподілили обов’язки, визначилися з маршрутом і розпочали підготовку. Самі придумали назви станцій для квесту, самі готували завдання. І ось, що вийшло.
За сценарієм зла чаклунка викрала зі шкільної бібліотеки цінну для учнів книгу «Кочеток у минулому і сучасному» про історію рідного селища Кочеток та школи, яку написала Стрєляна Антоніна Михайлівна, учитель української мови та літератури. Зла чаклунка написала в листі про вимоги, які треба виконати, щоб вона повернула книгу. Семикласники звернулися за допомогою до учнів початкових класів. Ті погодилися. Три пошукових команди, які очолили Миронов Владислав, Снурнікова Даша, Близнюков Кирило, Любжина Ліза, Карпусь Ваня і Бакланов Олексій, вирушили виконувати завдання злої чаклунки.
Аня Любжина на станції «Загадкова» у цікавій ігровій формі задавала дітям загадки за мотивами народних казок.
Даша Сайко разом з Микитою Середою на станції «Спортивна» провели спортивні естафети з різним спортивним приладдям.
Карина Петля і Паша Солодухін організували творчу майстерню, де учні початкових класів не просто розфарбовували малюнки за номерами, а спочатку відгадували назви кольорів, які були записані англійською мовою.
Саша Кислинська на станції «Відгадай» задавала дітям завдання, у яких треба було показати і відгадати відомих персонажів з літературних творів.
Діти успішно виконали усі завдання, які їм приготувала зла чаклунка, і повернулися до свого класу. Невдовзі до кабінету зайшла сама зла чаклунка, яку зіграла Катя Наволокова, повернула викрадену книгу, вибачилася перед дітьми за свій поганий вчинок і пригостила всіх присутніх солодощами.
Народне прислів’я говорить: «Добра бажаєш, добро і роби». Дослідження доводять, що саме добрі справи поліпшують психічне і фізичне здоров’я людини, допомагають подолати самотність, сприяють самоствердженню і розвитку активної життєвої позиції.
У цьому впевнилися семикласники під час проведення квесту. Сподіваємось, що цей захід стане для них поштовхом робити добрі справи, які принесуть радість і задоволення не тільки тим, кому вони будуть адресовані, а і самим учням.
Творіть добро! Робіть світ кращим!