“Уроки звитяги” до Дня Гідності і Свободи пройшли в НВК №5

Звитяга – це перемога в бою, героїчний подвиг, досягнення, успіхи, здобуті подоланням труднощів у чому-небудь. Тому потрібно вчити сучасне молоде покоління українців перемагати будь-які життєві виклики та труднощі.
Педагоги скористалися інформаційно-методичними рекомендаціями для ветеранів та педагогічного складу освітніх закладів щодо проведення виховної години (тобто “Уроку звитяги”) з національно-патріотичного (зокрема військово-патріотичного) виховання дітей, учнівської та студентської молоді, розробленими Міністерством у справах ветеранів України.
Під час проведення “Уроків звитяги” були використані візуалізація теми та звуковий супровід.
Метою “Уроку звитяги” є залучення ветеранів до процесу виховання молодого покоління українців на прикладі героїзму сучасних ветеранів війни – АТО та ООС, проведення в освітніх, позашкільних навчальних закладах, в громадських дитячо-молодіжних об’єднаннях інформаційно-просвітницької роботи в напрямку героїки України та звитяг українського народу в відстоюванні незалежності й територіальної цілісності України,
формуванню серед дітей та молоді шанобливого ставлення до захисників України та волонтерів.
На уроках учні міркували про те, що ж таке гідність та свобода, відвідали музей, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, написали листа собі у майбутнє, який відкриють у День Гідності і Свободи у 2021 році.