Урочисте відкриття оновленого кабінету трудового навчання та дитячого майданчику для дошкільнят

Напередодні Дня працівників освіти в НВК №8 відбулось урочисте відкриття оновленого кабінету трудового навчання та дитячого майданчику для дошкільнят
Нові освітні простори в навчально-виховному комплексі створено завдяки участі в обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє»
На урочистому відкритті нових освітніх просторів в НВК №8 були присутні міський голова Галина Мінаєва, депутати обласної та міської рад, керівництво Управління освіти та Фінансового управління Чугуївської міської ради.
В кабінеті трудового навчання проведено ремонтні роботи, придбано сучасне обладнання, побутові прилади та нові меблі і як результат створено гідні умови для проведення якісних уроків з набуття учнями необхідних життєвих навичок. Немає сумнівів, що відтепер трудове навчання стане одним з найулюбленіших предметів вихованців НВК. Загальна сума мініпроєкту «Розвиток дитини на кінчиках її пальців» – 292,4 тис. грн. Окрім софінансування (45% суми мініпроєкту), з бюджету Чугуєва було додатково виділено 150 тис. грн на виконання заходів з оновлення кабінету трудового навчання.
«Безпечні ігри на свіжому повітрі» – таку назву має ще один проєкт-переможець конкурсу «Разом у майбутнє», реалізований на території НВК №8. Відтепер прогулянки дошкільнят на свіжому повітрі проходитимуть в комфортних умовах. Для малечі створено дитячий майданчик з тіньовими навісами та штучним покриттям. Бюджет міні-проєкту – 283,8 тис. грн.
Нагадаємо, що наприкінці 2017 року в НВК №8 було відкрито дошкільний підрозділ на чотири групи. Реконструкція приміщень школи та створення дитячого садка було здійснено за кошти міського бюджету. Тоді на ці цілі було витрачено 1,8 млн грн. Тим самим міська влада продовжила реалізовувати програму із забезпечення дошкільною освітою найменших мешканців Чугуєва. В облаштуванні та наповненні відремонтованих приміщень допомогу місту надав дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ – на 300 тисяч гривень було придбано меблі, дитячі іграшки, текстиль і т.і. Не вистачало у дитячому садочку лише місця для безпечних та комфортних прогулянок. Відтепер і це питання вирішено завдяки участі в обласному конкурсі мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».
Зазначимо, що за умовами конкурсу фінансування мініпроєктів-переможців відбувається на таких умовах: 50% – кошти обласного бюджету, 45% – кошти місцевого бюджету та 5% становить внесок конкурсанта.
http://chuguev-rada.gov.ua/news/id/8989