З 1 червня у Чугуєві розпочали роботу два дошкільні навчальні заклади – №1 та №3

З 2 червня заплановано відкриття дитячих садочків №2 та №12. Найближчим часом буде завершено підготовку до прийому дітей в ДНЗ №8 – повідомляють в Управлінні освіти Чугуївської міської ради.
Минулого тижня було проведено огляд готовності закладів дошкільної освіти Чугуєва до прийому дітей в умовах адаптивного карантину. Огляд проводили за участю заступника міського голови Тетяна Вінник, фахівців Держпродспоживслужби, відділу охорони здоров’я та Управління освіти Чугуївської міської ради.
Організація протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти здійснюється відповідно до вимог «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби», затверджених Головним державним санітарним лікарем України, та відповідних наказів МОЗ та МОН. Всі протиепідемічні вимоги до роботи дитячих садків Чугуєва забезпечуються за рахунок міського бюджету в повному обсязі.
Що потрібно знати батькам про роботу дитячих садочків в умовах адаптивного карантину?
1. Пам’ятати, що карантин не знято, а лише послаблено. Продовжують діяти всі протиепідемічні вимоги.
2. На період карантину введені особливі умови взаємодії з персоналом навчальних закладів: масковий режим, обмежений час перебування на території установ, заборона доступу в приміщення.
3. Вихователі навчатимуть дітей протиепідемічним правилам протягом дня. Ця робота повинна підтримуватися і продовжуватись батьками вдома.
4. Бути постійно на зв’язку. У разі виявлення у дитини захворювання (COVID-19 розвивається в організмі швидко), його ізолюють і невідкладно повідомлять батькам. Далі – перевезення дитини в особливих умовах до лікувального закладу або додому і виклик лікаря, що мають забезпечити батьки.
5. Стежити за здоров’ям дитини вдома, не приводити до закладу з ознаками захворювання.
6. Пам’ятати про власну соціальну відповідальність. Якщо ви не будете дотримуватися протиепідемічних обмежень вдома, в громадських місцях, по дорозі в дитячий садочок – ви можете стати джерелом захворювання всього дитячого колективу.