Честь і слава живим! Вічна слава загиблим!

В цьому році ми святкуємо День Великої Перемоги в умовах карантину, але це не змінює наше ставлення до цієї важливої дати, до нашої героїчної історії, адже Україна заплатила високу ціну за мир і свободу. Немає жодної української родини, якої б не торкнулась війна. Не обійшла стороною війна і сім`ї чугуївців.
Юні краєзнавці міста Чугуєва ведуть пошукову роботу та збирають матеріали, що містять спогади фронтовиків, працівників тилу, в’язнів нацистських таборів, остарбайтерів, людей, що проживали на окупованій території; встановлюють імена загиблих воїнів; вивчають бойовий шлях військових частин і формувань, які обороняли місто; документують розповіді дітей війни, юних героїв партизанських загонів, підпільників, які сприяли армії в боротьбі за звільнення України від загарбників; досліджують долі своєї родини у роки війни та в період відбудови господарства країни, створюють родинні літописи.
Цього року вихованці гуртків, учні закладів освіти також активно долучилися до дослідження історії рідного краю у період Другої світової війни, розшукали та проаналізували матеріали, які містять спогади ветеранів, свідків тих подій. Кращі роботи направлені на обласний етап історико-краєзнавчої акції учнівської молоді «Слобожанські дзвони Перемоги», а зібрані матеріали поповнять експозиції шкільних музеїв, які зберігають пам’ять про Солдата для майбутніх поколінь.
Щорічно свої дослідження юні пошуковці презентують на міських краєзнавчих конференціях «Слобожанські дзвони Перемоги», які традиційно проводяться Чугуївським центром туризму та краєзнавства напередодні Дня Перемоги. Враховуючи ситуацію, в якій чугуївці вимушені святкувати 75-у річницю Великої Перемоги, сьогодні пропонуємо згадати виступи активних учасників міських конференцій. #Чугуївпамятає 

Переглянути фото