Новий  Професійний стандарт

Запрошуємо педагогічних працівників закладів освіти міста долучитися до громадського обговорення проєкту Професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», запропонованого Міністерством освіти і науки України (проект розміщено на офіційному сайті МОН України).

Метою професійного стандарту є опис основних педагогічних функцій, встановлення єдиних вимог до загальних та фахових компетентностей вчителів закладів загальної середньої освіти, їх допуску до роботи та умов праці.

Особливістю професійного стандарту є опис професійних компетентностей педагогічних працівників відповідно до кваліфікаційних категорій: спеціаліст, ІІ категорія, І категорія, вища категорія. Це дозволить вчителям визначати критерії самооцінювання, а також оцінити готовність вчителя до професійної діяльності у рамках певної кваліфікаційної категорії, проходження атестації та сертифікації.

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються МОН України до 20.05.2020 в письмовому вигляді або електронною поштою за адресами:

Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135, e-mail: profstandart2020@gmail.com