Як відбуватиметься ЗНО -2020?

Управління освіти Чугуївської міської ради повідомляє, що зовнішнє незалежне оцінювання для випускників 11 класів закладів загальної середньої освіти м. Чугуєва у 2020 році відбудеться у звичайному форматі. Тестування буде проходити у п’ятьох закладах освіти міста Чугуєва – ЗОШ №1, НВК № 5, НВК № 6, НВК № 8, Клугино – Башкирівської ЗОШ з української мови та літератури, математики, історії України, біології. Інші предмети наші випускники складатимуть у закладах освіти м. Харкова, до яких буде організовано підвіз. При цьому діятимуть певні обмеження: за правилами під час складання ЗНО в аудиторії перебуває максимум 15 учасників і 2 інструктори; обов’язковою є дистанція 1,5 метри між учасниками в аудиторії; соціальне дистанціювання також буде забезпечене і біля входу в приміщення, у якому проходитиме тестування, щоб уникнути скупчення людей
У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції всі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрюватись та дезінфікуватись.
Терміни проведення зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році залежать від тривалості карантину в Україні.
У разі якщо карантин завершиться не пізніше початку червня – основну сесію ЗНО буде проведено орієнтовно 25 червня – 17 липня. У такому випадку результати ДПА та ЗНО учасники отримають до 31 липня.
Якщо ж карантин триватиме до початку серпня, основна сесія ЗНО відбудеться орієнтовно 17 серпня – 4 вересня. Результати буде оприлюднено до 17 вересня.
Проведення додаткової сесії ЗНО у 2020 році заплановано на 28 липня – 11 серпня, якщо карантин звершиться у червні. В іншому випадку додаткову сесію буде організовано протягом 22 вересня – 6 жовтня.
Дати пробного ЗНО також залежать від тривалості карантину. Після завершення карантину всі зареєстровані учасники зможуть у звичному форматі пройти пробне ЗНО.