У Чугуєві запроваджується карантин

Таке рішення було прийнято сьогодні, 12 березня, під час позачергового засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». Засідання проводила міський голова Галина Мінаєва. Тема – виконання Постанови Уряду і готовність міста до можливої появи коронавируса.
За своїми напрямками про готовність до атаки захворювання доповіли відразу кілька профільних керівників. Загалом ситуація у Чугуєві складається така:
1. З 13 березня закриваються всі освітні заклади міста, у тому числі позашкільні, забороняються заняття дитячих гуртків і колективів. Сьогодні вчителі та діти отримають інструкції про правила поведінки на найближчі три тижні.
2. Скасовуються всі масові заходи за участі дітей (екскурсії, змагання, концерти тощо). Школи закриваються для відвідування сторонніми особами.
3. Міські медики (первинної ланки) пройшли інструкції про правила поведінки з потенційними хворими. Оглядати пацієнтів будуть ще більш пильно і ретельно. При виявленні підозри на коронавірус хворі направлятимуться до спеціалізованих медичних установ Харкова.
4. Тест-систем для виявлення короновіруса, а також іншого складного обладнання для його лікування або ізоляції хворих, в районній лікарні немає. Запити на їх придбання спрямовані у вищі медичні заклади.
5. Наразі рівень захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями в Чугуєві знаходиться в порогових межах і навіть йде на спад.
Висновок про ситуацію на завершення засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зробила міський голова Галина Мінаєва: приводів для паніки немає, але готуватися до можливих проблем потрібно серйозно і з повною відповідальністю.
Довідково:
Згідно з Постановою Уряду, карантин триватиме з 12 березня по 3 квітня. У цей період забороняється;
– відвідування закладів освіти її здобувачами;
– проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).
Напередодні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів брифінг за результатами засідання Уряду, під час якого заспокоїв українців, акцентувавши увагу на тому, приймаючи відповідні рішення, Уряд діє на випередження: «Всі урядові рішення збалансовані. Ми аналізуємо щодня ситуацію в Європі та світі. Ми бачимо, як стрімко розвивається ситуація в інших країнах і не хочемо чекати, коли у нас почнеться параболічне зростання. Ми хочемо максимально захистити українців, хочемо захистити Україну та якомога легше пройти цей період. Ми хочемо мінімізувати наслідки, краще починати діяти трохи раніше або вчасно, ніж запізнитись».