Чи турбуєтеся ви про свою поставу?

Діти часто чують від дорослих зауваження: «Не горбся!», «Не сутулься!», «Вирівняйся!», але при цьому виправляють спину й розпрямляють плечі лише на певний проміжок часу. Чому так? Вчитель – реабілітолог чугуївського інклюзивно – ресурсного центру Светлана Третякова впевнена, щоб змусити правила правильної постави «працювати», слід навчити дітей щоденній роботі над собою, контролю над тим, як вони стоять, сидять, лежать.
28 лютого вчитель – реабілітолог провела практичне групове заняття з дітьми, яким важко вдається довго зберігати рівне положення спини, швидко втомлюються й сутуляться при письмі. На початку заняття діти обговорили ЯК піклуватись про свою спину та мати правильну поставу. Вони з великою цікавістю розглянули макет людини, розмалювали внутрішні органи та провели спостереження за своїм організмом. Гарна постава – це не просто красиво, але й для здоров’я дуже вигідно: прямий хребет означає відсутність болю в спині та нормальну роботу внутрішніх органів.
У другій частині заняття під час оздоровчого тренування діти в ігровій формі вивчили комплекс вправ на укріплення м’язів спини, які покращують осанку та попереджують сколіоз. Після виконання вправ, спрямованих на м’язи спини і живота, важливо правильно та повноцінно розслабитися, що й зробила малеча по завершенню заняття.
Порада батькам: не забувайте виконувати вправи разом з дитиною. Не сваріть дитину, якщо вона робить щось не так, зацікавте її, щоб вона з бажанням виконувала вправи. Лише в такому разі це стане звичкою. Бажаємо успіхів!

Переглянути фото