Зустріч з воїнами-афганцями

13 лютого 2020 року в Чугуївському НВК№8 відбулася зустріч учнів 3-11-х класів з воїнами-афганцями, присвячена 31- й річниці з дня виведення військ з Афганістану. З живим інтересом було прослухано виступи воїнів, офіцерів запасу – Руднєва Станіслава Івановича, Козубенко Анатолія Олександровича,  Логвиненка Анатолія Івановича, Бєднова Михайла Геннадійовича,  Швидкіна  Віктора Леонтійовича  та  Конарєва Володимира Илліча.

Воїни-інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного учня, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна. Особливо зворушливо сприймались «афганські» пісні у виконанні Михайла Бєднова.

Після виступів відбулося живе спілкування, коли учні мали змогу отримати відповіді на свої запитання. Вдячні слухачі подарували воїнам квіти, солодкі подарунки  та сфотографувалися з ними на пам’ять.

Чимало літ минуло вiдтодi, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать i досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловiкiв i батьків. Ми маємо знати про страшні події безглуздої афганської війни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Переглянути фото