Семінар-кластер для вчителів-предметників закладів ЗСО з навчанням мовами національних меншин

29 листопада в Чугуївській загальноосвітній школі №2 відбувся виїзний семінар-кластер для вчителів-предметників закладів ЗСО з навчанням мовами національних меншин, що проводився в межах регіонального освітнього проекту «Підтримка діяльності закладів загальної середньої освіти Харківської області з навчанням мовами національних меншин в галузі багатомовної освіти».

Метою даного семінару було надання науково-методичної та практичної допомоги вчителям української мови та літератури, російської мови та літератури, математики, історії та правознавства, учителям початкових класів у оволодінні методиками навчання за системою мов ного занурення в закладах ЗСО з навчанням мовами національних меншин для створення оптимальних умов стосовно зміцнення й утвердження мови в системі багатомовної освіти.

Керівниками проекту були методист Центру методичної та аналітичної роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» О.О.Румянцева-Лахтіна та директор Чугуївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Н.В.Салівон.

Майстер-класи провели вчителі школи Ясько Н.Ф., учитель російської мови та літератури, Пєнкіна Р.О., учитель історії та правознавства, Шаровкіна Є.В., учитель української мови та літератури, Пасюга Ю.Ю., учитель математики, Каменєва І.Л., учитель початкових класів.

Учасники семінару дуже вдячні за набутий досвід в інтеграції української мови в навчальні предмети в системі багатомовної освіти та формуванні предметних компетентностей.