«Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»

З 1 по 31 жовтня 2019 року учні Чугуївської загальноосвітньої школи I-II ст. № 4 були залучені до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходив під гаслом: «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

Книжки, прочитані в дитинстві, часто запам’ятовуються на все життя, впливають на подальший розвиток, на світосприйняття, виробляють певні норми поведінки школяра. Ось чому важливо правильно організувати дитяче читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася у книжковому морі, щоб до її рук потрапили найнеобхідніші твори, щоб спілкування з книгою стало значимим, щоденним і, що дуже важливо, приємним заняттям. Сприяють цьому різні виховні заходи та бібліотечні уроки.

В рамках місячника в школі були проведені різноманітні заходи, які привернули увагу учнів до бібліотеки та книги:

– перегляд і обговорення бук трейлера «Класний трейлер» (5-9 кл.);

– віртуальна подорож по містам світу. Презентація «Пам’ятники літературним героям» (1-9 кл.);

– дублер-шоу «Бібліотека на годину»;

– читацький марафон «Радять прочитати вчителі та учні» (5-9 кл.);

– віртуальна зустріч з мудрецем Конфуцій. Відеоролики: «Конфуцій. Історія життя.» «Конфуцій. Мудрі вислови» (7-9 кл.);

– урок позакласного читання Ф. Шиллер балада «Рукавичка» (До 205-річчя від дня народження М.Ю. Лермонтова і 260-ти з народження Ф. Шиллера) (7-8 кл.);

– літературна вітальня. Зустріч любителів поезії. (До 130-літю з народження А. Ахматової) (7-9 кл.).

Проведені заходи допомогли виконати основне завдання місячника – залучити учнів  до читання, домогтися, щоб друковане слово, книга, газета, журнал, стали її постійною потребою. Книга стала другом, порадником, учителем.