Місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо запобігання невиробничому травматизму на залізничному транспорті

з 15 жовтня по 15 листопада проводиться місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо запобігання невиробничому травматизму на залізничному транспорті. Аналіз випадків травмування сторонніх осіб на залізничному транспорті свідчить про те, що більшість випадків сталися внаслідок порушення потерпілими «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України».
Випадки травмування сторонніх осіб на залізниці призводять до непрямих збитків, затримки руху поїздів та моральної шкоди, нанесеній локомотивній бригаді та спеціалістам, які проводили службове розслідування випадку.
Нажаль, найчастіше порушниками правил безпеки на залізниці є саме діти. Проводячи свій вільний час поза школою, діти порушують правила переходу залізничних колій. За відсутності контролю з боку дорослих, неповнолітні часто обирають місцем для гри залізничні колії, переїзди та інші об’єкти залізничної інфраструктури. Як наслідок такі дії можуть призвести до травмування та загибелі.
Отже, велике прохання до батьків та учасників освітнього процесу звернути увагу на пояснення «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України» серед молоді.