Оздоровлення дітей у пришкільних таборах

Літо триває, а це значить, продовжується період оздоровлення дітей. У п’ятницю, 14 червня, закінчується перша зміна у пришкільних таборах. Вони працювали на базі всіх навчальних закладів. Вже 19 червня розпочинається друга лагерна зміна, яка триватиме до 9 липня. Дітей будуть приймати три навчальні заклади – Дитячо-юнацька спортивна школа, загальноосвітні школи №1 і №7.
На період роботи пришкільних таборів виконавчим комітетом Чугуївської міської ради було створено комісію з підготовки до оздоровчої кампанії, перевірки готовності відкриття та належного функціонування дитячих закладів відпочинку. Комісією здійснюється постійний контроль за функціонуванням таборів, перевіряється якість харчування, дотримання правил безпеки. Так, сьогодні голова комісії – заступник міського голови Тетяна Вінник разом із начальником Управління освіти Чугуївської міської ради Мариною Проценко особисто перевірили, як триває оздоровлення у таборах та виконуються всі завдання з організації відпочинку дітей.
Цього року у пришкільних таборах відпочиватимуть майже півтори тисячі дітей. На гаряче харчування дітей у міському бюджеті передбачено 524 160,0 грн. Організовано профільні зміни та мовні табори: наприклад, на базі Чугуївського центру туризму та краєзнавства – заклад відпочинку з денним перебуванням з туристичним профілем, на базі Чугуївської дитячо-юнацької спортивної школи – зі спортивним, на базі Чугуївського будинку дитячої та юнацької творчості – з творчим. Вже традиційно до роботи пришкільних таборів залучено волонтерів – носіїв англійської мови, студентів вищих навчальних закладів. Розроблено план загальноміських виховних, розважальних заходів.
На санаторний режим роботи на три літні місяці переведено Чугуївський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей, 8 дошкільних навчальних закладів (з них 2 дошкільних підрозділи в навчально-виховних комплексах №6 та №8), в яких оздоровчими заходами охоплено 1200 дітей.
http://chuguev-rada.gov.ua/news/id/6291?fbclid=IwAR0LcBbQbh3C4oC_OkBKaYgfuACVNsBEsUV2i-dnp03ycLkGCM0ti3xbRcY