ІРЦ: опановуємо світовий досвід з інклюзії

З 8 по 18 жовтня 2018 у восьми містах Україні відбувся цикл семінарів-тренінгів для працівників інклюзивно-ресурсних центрів та педагогічних працівників інклюзивних класів, які проводило Міністерство освіти і науки України спільно з Посольством Держави Ізраїль та у партнерстві з Ізраїльським центром міжнародного співробітництва MASHAV.

18 жовтня такий семінар відбувся в м. Києві для представників Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської та Харківської областей, у якому  взяли участь 10 директорів інклюзивно-ресурсних центрів Харківщини. У складі делегації нашої області навчання пройшла й директор КУ «ІРЦ» Чугуївської міської ради Оринко М.О.

Під час семінару висвітлювався досвід роботи  Ізраїлю з дітьми з особливими потребами, види інклюзивного навчання, проекти з соціалізації таких дітей,  робота Центрів з підтримки інклюзивної освіти. У  практичній частині заходу більш детально розглядалася робота команди супроводу,  а також процес розробки та складання індивідуальних планів розвитку, програм навчання. Цікавим був і досвід роботи міжвідомчої взаємодії  служб та установ Ізраїлю з дітьми з особливими потребами.

viber image2