Пам’ять заради майбутнього: музей захисників України відкрито!

19 жовтня 2018 року в Клугино-Башкирівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся урочистий захід з нагоди створення та відкриття в закладі освіти музею, присвяченому 92-й ОМБР та її участі в АТО.

На урочистості з нагоди відкриття зібралися ветерани АТО та ООС, військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади, представники обласної, міської та районної влади, депутати міської та обласної рад, волонтери, освітяни, школярі й, звичайно ж, члени громадської організації “Наш вибір”, які й виступили ініціаторами створення музею та протягом року  за підтримки муніципалітету, військових, педколективу школи, учнів та батьків працювали над реалізацією проекту. 

Розповіді про історію створення музею від співголів ГО “Наш вибір” Олега Посунька, Андрія Пазія та фотожурналіста Юрія Ворошилова, виступи Героя України Василя Божка та підполковника Артура Батистова нікого не залишили байдужими. З  теплою промовою звернулася до присутніх і міський голова Галина Мінаєва. Галина Миколаївна передала до музею нещодавно привезені реліквії з Авдіївської промзони – пробиту кулями каску та прапор, з яким воювали наші бійці. На прохання депутата міської ради Віктора Маслова до музею також було передано бронежилет його загиблого сина Андрія.

Місце створення музею обрано невипадково. Адже саме у Клугино-Башкирівці дислокується 92 ОМБр, 170 учнів школи є дітьми учасників АТО, не повернувся живим випускник школи капітан Вадим Демиденко, тут навчаються діти загиблих героїв – підполковника Олега Ковбаси, підполковника Артура Костюченка, майора Ігоря Романцова. 

Експозиція музею представляє сучасний період українского державотворення,  відображає внесок військовослужбовців бригади у захист незалежності та територіальної цілісності України,  і він щодня відкритий для відвідування усіма бажаючими. Тут проводитимуться уроки з вихованцями міського центру допризовної підготовки, екскурсії для учнів усіх шкіл міста, що, безумовно, сприятиме підвищенню рівня патріотичного виховання молодого поколінння.

За матеріалами газети “Новини Чугуєва”

Більше фото – від “Новин Чугуєва”