В закладах освіти відзначили День захисників України

Щорічно в закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної  освіти міста  з нагоди відзначення Дня захисників України відбувається низка виховних і святкових заходів.

Так, 11 жовтня 2018 року в актовому залі Чугуївського НВК № 6 відбулось урочисте свято, присвячено Дню Захисника України, під назвою “Героїв країна – моя Україна”, гостями якого стали  військовослужбовці в/ч А4104, що дислокується в мікрорайоні “Авіатор”, в тому числі й батьків дітей, що навчаються в закладі освіти.

Учні й вихованці привітали всіх присутніх у залі душевними піснями, запальними танцями та словами подяки військовим за те, що вони завжди на сторожі захищати нашу неньку Україну. Також під час концерту заступник командира військової частини майор Гук Олексій Леонідович від імені командира військової частини А4104 полковника Глазунова В.В. вручив колективу чугуївського НВК №6 грамоту за багаторічну співпрацю та підтримку.

А  в Чугуївському  НВК№8 12 жовтня 2018 року  відбулася урочиста лінійка – реквієм до Дня Захисника України.

Під час заходу лунали слова про те, що ми живемо на цій славній землі й маємо знати про славні подвиги своїх предків – запорожців, а також про сучасних героїв – військових, що й сьогодні продовжують героїчну сторінку нашої історії, захищаючи кордони від ворогів.  Учні декламували вірші, пригадували  подвиги героїв у наші дні, а також  вшанували хвилиною мовчання всіх хто боровся й загинув за незалежність і мир в Україні. Фіналом заходу став флешмоб, під час якого діти звернулися до всіх дорослих зі словами «МИ ЗА МИР» і запустили кульки в небо.

В Чугуївській ЗОШ № 2  протягом минулого тижня відбулася ціла низка заходів, під час яких учні згадали про героїчні вчинки наших захисників, вшанували їхні мужність та героїзм.

На урочистій лінійці,  влаштованій учнівським самоврядуванням, виступив заступник командира ВЧ 1994, старший лейтенант Сліпченко О.О. У своїй промові він наголосив, що справжній патріот – це той, хто любить, знає свою країну і завжди стоїть на її захисті. Старшокласники продемонстрували учасникам лінійки свою вправність у військовій справі, виконали привітальний танець і урочистий марш.

Протягом тижня в  кожному класі відбулися «Уроки мужності». На класних годинах школярі підписали привітальні листівки, де висловили свої побажання захисникам, а також приєдналися до благодійної акції, зробивши власноруч обереги для військових. А наприкінці тижня учні ЗОШ № 2 долучилися до участі в   міському військово-спортивному святі з нагоди Дня захисників України, де шкільна команда виборола переможне І місце.

Не забувають про свято героїзму та  самовідданості й у закладах дошкільної освіти.

Так, 11 жовтня в Чугуївському ДНЗ №8 пройшло традиційне спортивне свято до Дня козацтва і Дня захисників нашої держави, куди були запрошені батьки вихованців старшого віку. Дванадцять батьків змагалися в спритності й витривалості,  вмінні будували фортецю за допомогою конструктора LEGO, і в цьому з задоволенням їм допомагали діти. А  відновити витрачені сили учасникам змагань допомогла смачна й поживна козацька каша. Наприкінці ж свята всі його  учасники отримали подарунки.

P81012-112645

IMG_1112 20181011_163647