Знання ціною в життя: стартувала серія занять для педагогів з першої домедичної допомоги

Якщо з кимось сталася біда, перша допомога, що надається обізнаною людиною ще до приїзду “швидкої”, іноді може врятувати життя. Особливо важливими навички надання такої допомоги стають при роботі у великих дитячих колективах.

Саме з метою розширення знань  і практичних умінь  з першої домедичної допомоги дорослим і дітям  у  вересні цього  року в м.Чугуєві розпочалася серія відповідних тренінгових навчань. Вчора,  27 вересня 2018 року, перша група у складі керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти прослухала лекцію спеціаліста-медика  й на практиці змогла потренувати отримані навички з порятунку життя.

Навчання проводила інструктор навчально-тренувального відділу КЗОЗ “Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” О.П.Кучерявенко,  базою ж був обраний міський центр допризовної підготовки при Чугуївській ЗОШ № 1, який забезпечений спеціальним демонстраційний і тренувальним  обладнанням. Ольга Петрівна  розповіла про основні правила й алгоритми  надання першої домедичної допомоги дорослим і дітям під час втрати свідомості, попаданні сторонніх предметів у дихальні шляхи, при некритичних носових кровотечах. На спеціальному тренажері-імітаторі  “Тарас”  спеціаліст продемонструвала техніку виконання непрямого масажу серця  та штучного дихання.

Після завершення теоретичної частини навчання всі бажаючі змогли відчути себе в ролі рятівників життя, виконавши  на тренажері масаж серця уявному постраждалому та відслідкувавши правильність виконання й силу натискання в ділянці серця за допомогою спеціальних індикаторів.

DSCN0369DSCN0378 DSCN0383