НВК №6: Кожедуб – наш герой!

8 червня в актовій залі Чугуївського  НВК №6 відбувся пам’ятний захід, присвячений річниці від дня народження тричі Героя Радянського Союзу, знаменитого льотчика-винищувача  І.М. Кожедуба, ім’я якого з гордістю  носить заклад освіти. До участі в заході долучилися заступник командира навчальної авіаційної бригади майор Гук Олексій Леонідович та курсанти льотного факультету Харківського національного університету повітряних сил ім. І.М.Кожедуба.

Іван Микитович Кожедуб  (1920-1991) –  льотчик-ас часів Другої Світової війни, найбільш результативний льотчик-винищувач в авіації союзників (64 перемоги). Місцеві жителі по праву вважають його своїм земляком, адже рік навчання, проведений у Чугуївському льотному училищі, де герой отримав базові знання з авіації та навчився льотної справи, став стартовим для його героїчної кар’єри. Учасники заходу пригадали біографічні факти з життя Івана Микитовича, переглянули фотографії, послухали спогади тих, хто спілкувався з ним за життя.

Також учні та гості заходу сходили до пам’ятного меморіалу Кожедубу, що встановлений у м-ні “Авіатор”, і поклали квіти на знак пошани.

NTzq8b9xHtw