Разом з “УмКою” – цікавими стежками оздоровлення та розвитку

5 червня вихованці загону БДЮТ «УмКа» (Клугино-Башкирівська ЗОШ) зустрілися з науковими співробітниками КЗ «Художній меморіальний музей імені І.Ю.Рєпіна» на виїзних музейних заняттях.

Разом із Шапошніковою Анастасією Валеріївною діти помандрувати світом, ознайомилися з історією китайської та голландської порцеляни, розглянули гжельські вироби й дізналися,  що саме зображують художники,  які фарби і кольори використовують. Завдяки веселій інтерактивній формі заняття вони випробували власні сили в розписі.

Під час  заняття з Соляник Тетяною Миколаївною діти в ігровій формі більше  дізналися про Україну: познайомилися з українським декоративно-прикладним мистецтвом, орнаментами вишиванок та елементами українського національного одягу.

Активним відпочинком після занять для вихованців стали спортивні змагання з нагоди  відзначення Всеукраїнського Олімпійського Дня. Море позитиву викликав у дітей майстер-клас  з виготовлення янголів з тканини, бо янгол – це лялька, яка може оберігати людину. Виготовлення янголів-оберегів здійснювалося за принципом ляльки-мотанки.

Завершився день театральною виставою «Зустріч з клоуном Фісташкою», під час якої дітлахи отримали купу задоволення.