НВК №6: таємниці космосу починаємо розкривати з початкової школи

«Облетівши Землю в кораблі–супутнику, я побачив, яка прекрасна наша планета. Люди, нумо зміцнювати, примножувати цю красу, а не руйнувати» – казав  Юрій Гагарін.

12 квітня в Україні відзначається Міжнародний день авіації та космонавтики, приурочений першому польоту людини в космос. Цей  день став особливим завдяки самовідданому подвигу першої людини, яка побувала у космосі,  – Юрію Гагаріну.

Тема космонавтики  є нечужою для нашого славного міста: колись у чугуївському льотному училищі до старту в космос готувалися майбутні льотчики-космонавти, і пам’ять про це живе у серцях чугуївців та передається нащадкам.

Учні 2-Б класу Чугуївського НВК №6 разом з класним керівником Л.Ю. Тереховою  також долучилися до відзначення Дня космонавтики. Всі заходи, присвячені цьому дню, мали на меті ознайомити учнів з історією вивчення космосу, творцями космонавтики як науки, розкривали роль українських вчених у її розвитку.

Під час цікавої виховної бесіди-диспута «Дорога в космос» другокласники дізналися історію першого польоту людини в космос, познайомилися з  першим українським космонавтом Л. Каденюком. Також учні стали учасниками квесту, під час якого продемонстрували знання про космос і дізналися багато цікавих фактів. А на уроці трудового навчання під чаруючу “космічну” мелодію діти підготували вироби для  виставки аплікацій з пластиліну на тему «Сонячна система» .