До Всесвітнього дня здоров’я: спортивна розвага «Здоров’я бережи змалку»

7 квітня  весь світ відзначає День здоров’я, і з цієї нагоди по всьому світу ініціюються різноманітні заходи, що пропагують здоровий спосіб життя та турботу про своє здоров’я. Щорічно цей день присвячується певній темі. Тема Всесвітнього дня здоров’я 2018 року – “Загальне охоплення послугами охорони здоров’я: для всіх і всюди”, а гасло – «Здоров’я для всіх».

І напередодні 7 квітня в закладах освіти проходять різноманітні спортивні заходи, змагання, виховні та класні  години, присвячені турботі про власне тіло, пропагуванню здорового способу життя, відмові від шкідливих звичок.

До заходів з задоволенням долучаються як школярі, так і малеча: наприклад, 6 квітня 2018 року в ДНЗ № 12 відбулося незвичайне спортивне свято.

З нагоди Всесвітнього дня здоров’я педагогами була проведена велика попередня робота з дітьми. Вихователі старших груп  провели в групах виховні бесіди, разом з вихованцями оформили тематичні плакати  “Здоровий спосіб життя”, “Я здоров’я збережу – сам собі допоможу!”, “Сонце повітря і вода – наші найкращі друзі”. Підсумком  оздоровчих заходів і стала  спортивна розвага “Здоров’я бережи з малку”, яку провела інструктор з фізичної культури Третякова С.О.

Діти старших груп, підтримувані палкими вболівальниками з числа педагогів, батьків і малечі, мали можливість проявити свою кмітливість та спритність в естафетах. Крім цього, до дітей у гості завітали вчитель фізкультури Клугино – Башкирівської ЗОШ Жиглов В.О., який провів з дітьми вправи для загального розвитку, а також його учениці Валерія та Поліна, що продемонстрували малюкам акробатичний номер. Ще одним гостем заходу став майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтінгу, рекордсмен України зі станової тяги Рожков В.І., який  розповів дітям про свій вид спорту і  навчив базовим вправам з гантелями.

Вихованці закладу дошкільної освіти  отримали від спортивного свята не лише гарний настрій, а й заряд фізичної бадьорості та знання, які допоможуть їм в майбутньому зберегти та зміцнити своє здоров’я. Приємно відзначити, що така робота в  Чугуївському ДНЗ № 12 є систематичною: цього року заклад став переможцем обласного огляду-конкурсу на кращий стан фізичного виховання і представлятиме Харківську область на найвищому етапі!

Сьогодні, у Всесвітній день здоров’я, відділ освіти Чугуївської міської ради  бажає всім чугуївцям міцного здоров’я! Займайтеся фізкультурою та спортом щодня,  хоча б кілька хвилин на день, у спортивній залі, вдома чи навіть на роботі!     

20180405_094032