Вихованка Чугуївського ЦТК – чемпіонка України з альпінізму

23-25 березня 2018 року в м.Харкові, у спортивному комплексі «Вертикаль», відбулися змагання Чемпіонату України з альпінізму у виді «льодолазіння». Цей вид змагань останнім часом набуває популярності як в Україні, так і в усьому світі, а особливий поштовх до розвитку він отримав  після включення його до програми Олімпійських Ігор.

Цей молодий вид спорту має багатьох прихильників і в Україні, і у нас в Чугуєві, адже наш земляк, почесний громадянин м.Чугуєва, який здійснив сходження на Еверест, – Валентин Сипавін –  є неодноразовим призером етапів Кубку Світу з цього виду спорту. Валентин неодноразово проводив показові та відкриті заняття з льодолазіння з вихованцями центру туризму, і ці тренування дали можливість дітям побачити, наскільки цей вид  спорту загартовує людину, дає їй можливість долати себе та стати сильним, спритним та витривалим.

І ось ми раді повідомити усім, що вихованка гуртка «Спортивний туризм» Чугуївського ЦТК Голуб Вікторія (учениця 9-го класу Чугуївського НВК №8) стала Чемпіонкою України серед дорослих у змаганнях з льодолазіння. Віка займається цим видом спорту менше року, але її наполегливість та бажання принесли свій результат. Звичайно, велика подяка батькам Вікторії, які надавали можливість декілька разів на тиждень відвідувати тренування в м.Харкові, а також Сипавіну Валентину, який взяв шефство над юною спортсменкою та проводив з нею особисті тренування як у нас в Чугуєві, так і на скелелазному стенді «Вертикалі»,  де побудовано спеціальні траси для змагань та тренувань з льодолазіння у видах «Швидкість» та «Складність».

Віка посіла друге місце у виді «Швидкість» та перше у виді «Складність», що дало їй у сумі можливість перемогти у змаганнях Чемпіонату. Окрім цього Голуб Вікторія разом з ще одним вихованцем ЦТК Котляром Романом посіли Перше місце у командному заліку областей України, куди відбирався кращий результат у чоловічому та  жіночому заліках.

Отже, ще раз вітаємо Вікторію Голуб з перемогою, бажаємо успіхів та наснаги в подоланні спортивних вершин та сподіваємось на ще вищі спортивні досягнення, які будуть підіймати імідж та прославляти наше рідне місто!

79755701