20 лютого – День Героїв Небесної Сотні

Сьогодні  чугуївці, серед яких були й представники освіти,  вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. У сквері Захисників Вітчизни пройшов мітинг-реквієм, присвячений роковим подіям, які відбулися у 2014 році на Майдані Незалежності у Києві.

Нагадаємо, свято було встановлено 11 лютого указом Президента України Петра Порошенка у 2015 році та об’єднало дві знакові події новітньої історії нашої країни – подвиг учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Місцем проведення урочистого мітингу став пам’ятний знак, на місці якого планується встановити пам’ятник чугуївцям, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, захищаючи цілісність, суверенітет і незалежність нашої держави.
Після промов на честь свята пролунав гімн України і учасники заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Квіти до пам’ятного знаку поклали представники місцевого самоврядування, зокрема, секретар міської ради Наталія Нежид та заступник міського голови Костянтин Бармін, співробітники установ і організацій, члени громадських організацій, мешканці міста.

У цей же час заступниками міського голови Людмилою Макаренко та Тетяною Вінник були покладені квіти до Вічного Вогню, де розміщено пам’ятну дошку з прізвищами мешканців нашого міста – військовослужбовців, які загинули в АТО, виконуючи свій обов’язок.

Завершуючи мітинг, чугуївці висловили надію та сподівання на те, що у нашій державі найближчим часом запанують мир та злагода.

За матеріалами газети “Новини Чугуєва”

28166637_339863616528289_2301555214294291744_n