Форум «Особливі діти: вчимося жити разом»: діти з особливими освітніми потребами під пильною увагою держави

16 листопада 2017 року  в рамках проекту «Тижні Німеччини 2017» в м. Харкові відбувся міжнародний Форум «Особливі діти: вчимося жити разом», присвяченій мультидисциплінарному підходу в роботі з дітьми з особливими потребами.  Освітяни та представники батьківської спільноти м. Чугуєва стали активними учасниками цього заходу.

Організаторами заходу виступили Благодійний фонд Порошенка, Харківська обласна державна адміністрація, Харківська експертна група підтримки медичної реформи, Українсько-німецька медична асоціація. Захід відбудеться за підтримки Генерального консульства ФРН в Донецьку/офіс в Дніпрі та Почесного консула ФРН у Харкові.

На конференції ставилося за мету:

– виробити національну та регіональну стратегію мультидисциплінарної допомоги дітям з особливими потребами та їх родинам;

– започаткувати комунікаційну платформу для батьків дітей із особливими потребами – щоб вони могли ділитися досвідом реабілітації та соціальної інклюзії;

– створити платформу для спеціалістів різних галузей для обміну знаннями, досвідом та кращими практиками надання допомоги дітям з особливими потребами та їх родинам.

На форумі виступила й його  організаторка, пані Марина Порошенко. Вона зазначила, що протягом 26 рокiв української державності питання рiвних прав, на жаль, залишається гострою проблемою, і саме зараз настав час виправити соціальну дискримінацію людей з особливими потребами.

Детальніше про роботу форуму можна дізнатися за посиланням на Фейсбуці  

DSC05106 23659377_389886964778322_2429264821839280779_n