Увага! В День української писемності та мови запрошуємо приєднатися до написання всеукраїнського диктанту

Сьогодні ми разом з усією Україною відзначаємо День української писемності та мови – державне свято, встановлене   Указом Президента № 1241/97  від 9 листопада 1997 року«Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця: письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.

Традиційно цього дня на Українському радіо проходить Всеукраїнський диктант національної єдності, покликаний вшанувати  рідну мову й перевірити свої знання.

І цього року 9 листопада о 12.00 на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна програма, присвячена радіодиктанту національної єдності.

О 12.30 звучатиме текст диктанту, його читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови  Олександр Авраменко. У цей час митці, школярі та студенти писатимуть радіодиктант в Червоному корпусі з аудиторії імені Михайла Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У рамках заходів до Дня української писемності та мови школярі м.Чугуєва візьмуть участь у написанні диктанту в своїх навчальних закладах. Відділ освіти Чугуївської міської ради запрошує освітян, жителів м.Чугуєва та всіх бажаючих долучитися до цієї акції разом з усією Україною!